О Брехаловке


Наш ТАЛИСМАН!


Хорхе онлайн


Команда в социальных сетях

Обратная связь

Skype Me™!

Баннер для обмена

Полезные ссылки

Гостевая фанов ФК Металлист

Брехаловка на Facebook

Партнеры







Огромное спасибо
Click'у - фото логотипа и помощь в написании скриптов
Skadabr'у (он же SWaP) -  помощь в написании скриптов

Спонсор проекта
"Купи Команде Талисман!"


НЕОФИЦИАЛЬНАЯ ГРУППА


Самый точный метеопрогноз

andrew. Технологии Blogger.
воскресенье, 20 февраля 2011 г.

Трансферный слух №39 - Юрий Чонка (обновлено 20.02.11)



Официальная информация

Юрий Чонка
После сегодняшнего товарищеского матча с кременчугским "Кремнем" многочисленные болельщики смогли увидеть воочию еще двух футболистов, находящихся на просмотре в "Металлисте".
По первому футболисту с информацией вы уже могли ознакомиться. Теперь представляю вам второго потенциального новичка - Юрий Чонка.
19-летний полузащитник прибыл к нам на просмотр из аматорского закарпатского  футбольной команды с непривычным для нас названием СК "Берегвидейк". 
По итогам прошедшего года Чонка был признан лучшим футболистом года среди аматорских команд Закарпатья. причем отрыв его от конкурентов был весьма ощутимым: 179 голосов, а следующий за ним конкурент набрал 83 голоса.




Источник информации: официальный сайт ФК Металлист

Мое мнение: Свое мнение я уже высказал по этому поводу здесь. А вообще было бы интересно увидеть как растет из любителя настоящий профи. только почему так далеко ездим? Неужели в том же Купянске, с которым постоянно организовываем спаринги ничего толкового нет?

Обновление информации (14/02/11):



Источник информации: Канал lorinc79 на YouTube ну и, конечно же, отдельное спасибо Ghost (Ukraine,Kharkov) - фан FC Metallist Kharkov за поиск видео в просторах Интернета.


Мое мнение: Беру свои слова по поводу: "... а что у нас такого нет?" обратно. Парень - просто супер. По крайней мере по видеонарезкам. Он что-то типа Жажа + Бланко + Роберто Карлос + Ремми Геллар. Такого хлопца упустить, да почти задаром, ИМХО, глупость. Думаю МБМ с него не то что профи слепит, а он еще на Евро-2012 за сборную сыграет.


Обновление информации (16/02/11): Молодой, теперь уже экс-игрок аматорского "Берегвидейка" из Берегово Закарпатская область подписал контракт с ФК "Металлист" сроком на 5 лет.
Краткая справка:
Родился 31 мая 1991 года.
Позиция: полузащитник.
Рост 170 см, вес - 65 кг.
Игровой номер - 27.

Источник информации: официальный сайт ФК Металлист



Мое мнение: Очень рад, что мое мнение, высказанное пару днями раннее, совпало с мнением тренерского штаба :)


Обновление информации (16/02/11): На фоне неизвестности до сегодняшнего дня дальнейшей спортивной карьеры юного закарпатского дарования как-то не придал значению статьи, опубликованной на официальном сайте ФК Закарпатье о закулисных интригах с данным игроком. А вот сегодня после его официального подписания "Металлистом" многие интернет-издания высказывают опасения по поводу того, что данная история может иметь продолжение - очередной трансферный скандал.
Для того, чтобы и вы могли проанализировать ситуацию, предшествующую переходу игрока в харьковский клуб привожу интервью с генеральным директором ужгородского клуба Иваном Шицом, опубликованное на офсайте "Закарпатья" 13 февраля.


Є футбольні фахівці, так звані агенти, які допомагають гравцям працевлаштуватися в футбольний клуб, враховуючи максимальні вигоди для футболістів. А є агенти, яких окрім меркантильного інтересу – бажання зірвати чималий куш за здібного гравця, більше нічого не цікавить, навіть, бажання самого гравця. Ці «торгівці» інколи, здатні нав’язати футболісту свою власну думку, навіть, тоді, коли гравець от-от має їхати уже в обраний ним клуб, а якщо футболіст ще й  юний, то для таких «типів» переконати останнього поїхати туди, куди їм хочеться - «дитяча забавка». Навіть, більше, вони здатні вигадати будь-яку «гидоту» про вже обрану футболістом команду лиш би «зачепити» гравця.
       Щось подібне сталося з Юрієм Чонкою, з яким керівництво «Закарпаття» вело тривалі перемовини і, нарешті, сторони досягли згоди,  згідно якої Юрій мав відправитися на тренувальний збір у Туреччину разом із «Закарпаттям». Але вже через два дні Чонка різко змінює свою думку і відмовляється йти в ужгородську команду. Як виявилося, до таких метаморфоз Чонку спонукав не хто інший як черкаський агент Олексій Люндовський, котрий в минулому прагнув стати журналістом, але чомусь так ним і нестав, мабуть умовляти гравців в нього виходить краще. Таке поняття як порядність цьому пану до одного місця, адже він знав, що Юрій має домовленість з «Закарпаттям», але ця «дрібниця» для зажерливого агента, який прагне зірвати джек-пот за юного виконавця — не перепона. Слід відмітити, що упродовж чотирьох років Юрій за бюджетні кошти під наглядом закарпатських тренерів освоював футбольні ази в ужгородській СДЮШОР з футболу, яка має підписаний договір про співпрацю з ФК «Закарпаття», вихованці котрої напряму мали б попадати в лави ужгородського клубу. Тож цьому горе-агенту як і клубу, який прагне підписати Чонку слід би задуматися, що після опції підписання контракту можуть випливти, небажані питання, так як Юрій зовсім не вихованець аматорського «Берегвідейка», за який відіграв всього лише два сезони, а вищеназваної СДЮШОР, де його виховали наші тренери.
Загалом, агентів у футболі багато, є серед них і порядні, які перед тим як займатися працевлаштуванням гравця вислухають усі зацікавлені сторони – клуб, ФФУ, а не потайки за спиною домовляються і «красдуть» здібного футболіста. Це не перший подібний випадок, тому наш клуб відповідно реагуватиме на подібні дії агентів і звертатиметься до ФФУ, щоб остання вжила відповідні санкції до таких «викрадачів» талановитої молоді, яка вже має домовленість з нашим клубом.  
Источник информации: официальный сайт ФК Закарпатье 


Мое мнение: Подписание контракт все-таки состоялось, но юристам ФК Металлист и DCH придется еще потрудиться. 


Обновление информации (20/02/11): После громких высказываний генерального директора ФК "Закарпатье" Юрия Шица, которые были изложены выше, у многих, в том числе и у меня, стала вызывать опасения дальнейшая судьба недавно заключившего контракт с ФК "Металлист" закарпатского юного дарования Юрия Чонки.
К большой радости судьба парня стала небезразлична и его землякам из "Закарпатской правды", которые провели детальное расследование сложившейся ситуации и поже поставили все точки над "і".
Приведу только окончание статьи этого закарпатского издания, т.к. события, описанные выше в статье уже были буквально слово в слово озвучены ранее.
Щоб з’ясувати іншу сторону медалі та почути позицію самого «вкраденого» футболіста в цій ситуації, «Закарпатка» вирішила знайти самого Юрія Чонку. Здобувши номер його телефону, з десятої спроби «марних гудків» нам вдалося з ним поговорити. І під час телефонної розмови закарпатський талант розповів справді «смажені» факти. Виявляється, що його ніхто не крав – він сам пішов. «Минулого тижня мені запропонували пройти оглядини в «Металісті», – почав він. – Звісно, що я погодився, адже такий шанс випадає раз у житті. Так і опинився у Харкові. Що стосується «Закарпаття», то я справді розмовляв перед цим з Іваном Шіцом, але нічого не обіцяв йому. Сказав, що подумаю чотири дні, а потім повідомлю своє рішення. У ті дні з’явився варіант із Харковом, про який повідомив Шіца. І ніхто мене насильно не крав…». На час телефонної розмови Юрій Чонка висловив сподівання, що залишиться в команді. За декілька днів стало відомо, що він таки підписав з іменитим клубом контракт на 5 років. Закарпатський юний талант зізнається, що його непогано зустріли в команді, особливо футболісти. «Я гадав, що на мене дивитимуться зверхньо, але всі гравці мене сприйняли дуже добре», – зізнався Юрій Чонка. А стосовно агентів, то спортсмен спростував інформацію про дві угоди – його справами займається лише Олексій Люндовський, а із Олександром Сатмарі контракт давно закінчений.
Як бачимо, детективна історія з викраденням Юрія Чонки – не більше, ніж вигадка. І крик відчаю за втраченим талантом. Якщо зірка «Берегвідейка» все-таки засяє в харківському клубі, то це буде величезний плюс для закарпатського футболу, та мінус для «Закарпаття». Завдяки цьому ймовірний новий сплеск гри з м’ячем в краї, адже дітлахи на прикладі Чонки переконаються, що можна добитися успіху, граючи в футбол. А для «Закарпаття» це черговий ляпас, адже в них знову з-під носа забрали талановитого гравця. І це при тому, що ужгородський клуб постійно критикують (зокрема, «Закарпатка». – Авт.) за те, що в ньому не грають місцеві вихованці. Юрій Чонка – чи не єдиний закарпатський футболіст, якого дуже хотіла команда Гамули. Але швидше за все, він стане зіркою в іншому клубі.
Денис ФАЗЕКАШ, "Закарпатська правда"

Источник информации: Закарпатська правда


Итог: Юрий Чонка - игрок ФК Металлист (Харьков)

Полную информацию о трансферных слухах, которые касаются ФК "Металлист" можно просмотреть здесь

4 коммент.:

Анонимный комментирует...

Хочется верить что клубные юристы все просчитали - иначе проблемы - а Чонка, по нарезкам да и по товарнякам где его видел мне ОЧЕНЬ понравился.

12 игрок комментирует...

Леша Люндовский - агент? Бугага! Если он увел у мадьяров Чонку, значит так и надо. Надо подписывать предконтракты, и вообще не забываем, что Чонка до вчера был любителем. А там совсем другие правила.

Закарпатский фан комментирует...

наконецто у наших грандов открылись глаза.Чонка ето суперталант от Бога.скоро его узнает вся Европа.Метал молодец что заметил первым.Удачи Харькову и первое чемпионство с Юрой Чонкой

Анонимный комментирует...

Да, довго "Закарпаття" полювало на Чонку. Навыть дивувалися тут всы - Гамула, керівники клубу, мовляв, чому ж це гравець аматорського клубу не хоче виступати за "Закарпаття" з перспективою виступів у Премьєр-то нашій лізі? Просто чувак знав собі ціну, ось і все. Ну що ж, жалко що ми прохлопали такого гравця... але удачі Юркові! сподіваємося побачити його у збірній України (якщо, знову ж таки, не прохлопаємо...)
бережіть там його, у Харкові.